ZKD na IFLA-i

Objavljeno: 29. kolovoza 2022.

U Dublinu je od 26. do 29. srpnja održan je 87. IFLA-in World Library and Information Congress (WLIC), a Zagrebačko knjižničarsko društvo predstavljale su Iva Adžaga Ašperger, Lorena Martinić i Lucija Prusac, tri članice Radne grupe Novi informacijski stručnjaci.

Iva, Lorena i Lucija su prije volontiranja sudjelovale su na IFLA Campu, dvodnevnoj nekonferenciji u organizaciji New Professionals Special Interest Group (NP SIG).

Sve tri NIS-ovke su na WLIC-u bile zadužene za poster help desk (usmjeravanje i pomoć izlagačima pri postavljanju i skidanju postera) što je bila odlična pozcija jer je ZKD imao tri posterska izlaganja.

ZKD forum prezentirala je Lorena, projekte NIS-a prezentirale su Iva i Lucija, a Ivi je pri predstavljanju postera o ZKD avanTURAma pomogla i dr. sc. Drahomira Cupar, docentica na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

NIS-ovke su se sretne i zdrave vratile s WLIC-a, pune dojmova i suvenira!


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više