ZKD forum

Objavljeno: 6. veljače 2019.

POZIV NA ZKD FORUM

…u organizaciji Zagrebačkog knjižničarskog društva i Radne grupe za društvene medije Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Pozivamo vas da dođete u srijedu 20.2.2019. u 14,00 sati u Konferencijsku dvoranu
(2. Kat) Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu i poslušate
Nove PRiče iz knjižnice – Predavanje o odnosima s javnošću za knjižničare
koje će održati Krešimira Rendulić,direktorica agencije Prorsus komunikacije

Predavanje odgovara na pitanja:

  • što je strateška komunikacija
  • koja je razlika između marketinga i odnosa s javnošću
  • kako komunicirati s medijima
  • kako za OsJ učinkovito koristiti internet i društvene mreže
  • kako korisnike informirati o digitalnim bazama, specifičnim programima za lokalnu zajednicu te drugim suvremenim ulogama knjižnice

15.00   Knjižnica u doba dominacije ekrana

Panel rasprava
Sudionici:
Niko Cvjetković, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka
Kristian Benić, kotač marketinga i inovativnih projekata Gradske knjižnice Rijeka
Alis Marić, osnivačica bloga Čitaj knjigu
Gordan Nuhanović, novinar Hrvatske radiotelevizije
Anita Golubiček, urednica portala Dječji događaji

16.00   Radionica

17.00   Završetak

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta ili do 18. veljače 2019. godine.

Molimo da svoj dolazak prijavite: https://goo.gl/forms/HS9bEJkmVvXvDMjl1

ZKD forum je neformalan način stručnog usavršavanja, dijeljenja iskustava, praksi i ideja otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva. Svrha Foruma je omogućiti stjecanje i proširivanje različitih osobnih  znanja i vještina te postati mjesto informiranja o aktualnim pitanjima u području struke, odnosno informacijskih znanosti, ali i drugih područja potrebnih u knjižničarskom radu.

ZKD forum ideja je o kojoj se u društvu razgovaralo već nekoliko godina i zbog toga smo izrazito zadovoljni što krećemo u realizaciju ovog načina stručnog usavršavanja, dijeljenja iskustava, praksi i ideja. Forum će se održavati jednom mjesečno u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu i bit će otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva. Svrha Foruma je omogućiti stjecanje i proširivanje različitih osobnih  znanja i vještina te postati mjesto informiranja o aktualnim pitanjima u području struke,  odnosno informacijskih znanosti, ali i drugih područja potrebnih u knjižničarskom radu (npr. iz područja pedagogije, marketinga, psihologije i sl.). Osim predavanja i radionica kojima će se nastojati upotpuniti različita znanja potrebna knjižničarima u svakodnevnom radu (primjerice, komunikacijske vještine, rad s djecom i mladima s posebnim potrebama i dr.). Forum će biti mjesto za tematsku raspravu o autorskim pravima, digitalizaciji… te međusobno dijeljenje iskustva u radu različitih knjižnica. U izvedbi samog programa sudjelovat će stručnjaci iz različitih područja, kao i sami knjižničari.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više