Zagrebački knjižničari u Noći knjige

Objavljeno: 19. travnja 2016.

Drage kolegice i kolege, članovi/članice Zagrebačkoga knjižničarskog društva,

Zagrebačko knjižničarsko društvo u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu i ove će godine aktivno sudjelovati u hvale vrijednoj manifestaciji Noć knjige 2016 s programom pod nazivom Zagrebački knjižničari u Noći knjige, koji će se održati 22. travnja 2016. godine od 18:00 – 19:00 u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Noć knjige je manifestacija kojom se već petu godinu zaredom potiče kultura čitanja te razgovor o literaturi i književnosti. Program Zagrebački knjižničari u Noći knjige osmišljen je upravo u tom kontekstu. Knjižničari, književnici, djelatnici u kulturi i mladi ljubitelji pisane riječi tom će prilikom čitati odabrane tekstove na temu knjige, knjižnica i knjižničarstva na brojnim svjetskim jezicima uključujući i hrvatski. Svrha je programa ukazati na važnost knjiga i knjižnica kao čuvara sveukupnog ljudskog znanja i na važnost uloge knjižničara kao vodiča kroz neprekidni svemir znanosti i kulture. Detalji dostupni na poveznici.

Pozivamo sve članove i članice Zagrebačkog knjižničarskog društva, drage prijatelje i prijateljice, kao i sve ljubitelje knjige da svojim dolaskom uveličaju ovo događanje.

Prilikom posjeta moći ćete donijeti knjige za našu akciju prikupljanja knjiga za Knjižnicu Drenovci.

Ovim putem Vas obavještavamo da je na adresu Zagrebačkog knjižničarskog društva stigla Zamolba knjižnice iz Drenovca za potrebnom donacijom knjiga specifičnih naslova. Upravni odbor ZKD-a donio je odluku kojom se pozivaju svi članovi ZKD-a da se uključe u ovu plemenitu akciju. Važno je naglasiti da je Knjižnica Drenovci primila za svoj rad priznanje Knjižnica godine 2015.  Pozivaju se svi članovi ZKD-a da se odazovu ovoj akciji i iz svojih privatnih biblioteka doniraju lektirne naslove te naslove novije domaće i strane beletristike. Više o akciji na mrežnoj poveznici.

Radujemo se zajedničkom druženju!

Srdačno Vas pozdravljam,

Blaženka Peradenić-Kotur

predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više