Crtani romani šou Zagreb Comic Con 2020.

Objavljeno: 25. rujna 2020.

U Tvornici Kulture (Šubićeva ul. 2, Zagreb) od 25. do 27. rujna 2020. održati će se 23. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Con.

Prvi festival održao se u Kulturno-informativnom centru u Preradovićevoj, a njegov prvi strani gost bio je slavni talijanski crtač Ivo Milazzo, koautor vestern strip-serijala Ken Parker. Od tada je festival ugostio najznačajnije strip-crtače i umjetnike današnjice. U zadnjih 20 godina na festivalu Crtani romani šou promijenilo se gotovo sve – osim nepisane osnovne koncepcije, a ona je oduvijek bila promocija stripa kao masovnog medija namijenjenoga najširim slojevima publike. Organizatori CRŠ-a, i nekadašnji i sadašnji, ostali su dosljedni u ideji da je strip nešto što se mora čitati i što ne pripada u supkulturu, već treba biti svakodnevno prisutno i dostupno svima.

Program i goste ovogodišnjeg CRŠ-a provjerite na poveznici.

Foto: Facebook / Crtani romani šou


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više