Uloga stručnog knjižničarskog društva danas

Objavljeno: 20. ožujka 2018.

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizira

2. okrugli stol: Uloga stručnog knjižničarskog društva danas

Mjesto i vrijeme održavanja:

Zagreb, Kuća Europe, Ulica A. Cesarca 6-8

Četvrtak, 19. travnja 2018. godine

Potpora: Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Kuća Europe – Predstavništvo Europske komisije i Informacijskoga ureda Europskoga parlamenta u RH.

Tema okruglog stola: Uloga stručnog knjižničarskog društva danas predviđa teme vezane uz ulogu i razvoj knjižničarskog društva u skladu s izazovima vremena te će se potaknuti razmjena iskustava dobre prakse i aktivnosti knjižničarskih društava u regiji. Središnja tema biti će posvećena novim informacijskim stručnjacima, bibliotekarima, njihovim interesnim područjima, a s ciljem poticanja međugeneracijskog povezivanja i njihovog uključivanja u rad stručnih društava, te će se istaknuti uloga stručnih društava u njihovim karijerama. Predviđena je i panel rasprava kojom će se propitati dvojna uloga: voditelj knjižnice i član društva.

Predviđeno je sudjelovanje petnaestak pozvanih izlaganja, od čega četvero iz inozemstva, a očekuje se stotinu sudionika knjižničara svih vrsta knjižnica te predstavnika knjižničarskih društava iz RH i susjednih zemalja.

Za sudjelovanje na skupu nije predviđena kotizacija, ali radi ograničenog broja mjesta u dvorani molimo da se prijavite do 10. travanja 2018.

Prijavnica za sudjelovanje na skupu

Članovi Programskog odbora: Blaženka Peradenić-Kotur, Sanja Vukasović Rogač, Danka Hajsig, Iva Grisogono, Kristina Kalanj, Marija Šimunović i Inja Cahun.

 

Program Okruglog stola Uloga stručnog knjižničarskog društva danas : zagovaranje načela Europske unije


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više