Traditional children’s stories for a common future – TRACE

Objavljeno: 25. lipnja 2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u utorak 29. lipnja 2021. godine u 11 sati u dvorani Judita u novouređenom dijelu Knjižnice organizira završno predstavljanje intelektualnih rezultata EU projekta Traditional children’s stories for a common future – TRACE.

Projekt Traditional children’s stories for a common future – TRACE financiran je u sklopu programa Erasmus+. Koordinira ga Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s partnerima – javnim ustanovama i udrugama iz Hrvatske, Grčke, Latvije i Španjolske. Projekt vrijedan 178.330,00 eura započeo je 1. rujna 2018., a završava 31. srpnja 2021. godine. Cilj je projekta upoznati učitelje, knjižničare, edukatore kao i drugu zainteresiranu javnost koji rade s djecom u dobi između šest i 12 godina s tradicionalnim dječjim pričama iz Hrvatske i partnerskih zemalja, a s kojima se želi potaknuti djecu na čitanje, kritičko razmišljanje te vlastito istraživanje europskih zemalja kao i bogate i raznolike europske baštine. Detaljnije informacije o projektu  dostupne su na mrežnim stranicama http://www.trace-portal.eu/.

Rezultate projekta predstavit će koordinatorica projekta, knjižničarska savjetnica u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Frida Bišćan, predsjednik zadarske Udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi Mala filozofija dr. sc. Bruno Ćurko i učiteljica u omiškoj Osnovnoj školi Josip Pupačić Bernarda Klarić, a okupljene uzvanike pozdravit će i glavna ravnateljica  Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević. U programu će sudjelovati i književnica Nada Mihaljević, knjižničarka Keti Krpan iz Knjižnica grada Zagreba te drugi sudionici.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu svojim djelovanjem kontinuirano promovira hrvatsku kulturnu baštinu te promiče otvorenost prema drugim kulturama, a upravo raznolikost i bogatstvo nacionalne kulture kao i europskih kultura promiče i slavi i ovim projektom te poziva zainteresirane kolegice i kolege da se pridruže predstavljanju njegovih rezultata.

Zbog ograničenog broja mjesta, dolazak je potrebno najaviti savjetnici za odnose s javnošću u NSK Neli Marasović na e-mail nmarasovic@nsk.hr.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više