Svečanost zatvaranja MHK

Objavljeno: 11. studenoga 2013.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo Vas na završetak manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2013. na Interliberu.

Na prigodnoj svečanosti zatvaranja Mjeseca hrvatske knjige, 15. studenoga u 12 sati na galvnoj pozornici bit će predstavljene knjige u izdanju Hrvatskoga knjižničarskog društva i Knjižnica grada Zagreba. Knjigu Alke Stropnik Knjižnica za nove generacije : virtualni sadržaji i usluge za mlade, objavilo je u lipnju 2013. Hrvatsko knjižničarsko društvo kao drugu knjigu u nizu Hrvatsko knjižničarstvo, kako bi se odgovorilo na pitanje kako narodna knjižnica osmišljavanjem i oblikovanjem kvalitetnih mrežnih stranica može zadovoljiti informacijske potrebe i interese mladih korisnika i privući nove. To je knjiga koja, kako jedna od recenzentica ističe, „donosi stručnu i kompetentnu sintezu recentnih znanstveno utemeljenih ogleda i spoznaja u području koje nije interesantno samo stručnjacima iz narodnih knjižnica, već i školskim i visokoškolskim knjižničarima, nastavnicima, roditeljima, pedagozima i svima koji se u svom odgojno-obrazovnom radu susreću s mladima današnjice.“ Zbornik radova Druga prilika: izazovi i perspektive u radu s beskućnicima objavile su Knjižnice grada Zagreba u rujnu 2013., pokušavajući na još jedan način pridonijeti rušenju predrasuda o beskućnicima. U zborniku su okupljeni radovi stručnjaka iz različitih područja koji su sudjelovali na istoimenom skupu u sklopu projekta Knjigom do krova nagrađenog EIFL-ovom nagradom Inovativni programi u narodnim knjižnicama za 2011/2012. godinu. Rad s beskućnicima i poticanje njihovog uključivanja u tržište rada zahtijevali su suradnju što većeg broja partnerskih organizacija i pojedinaca, a zbornik je rezultat razmjene njihovih znanja, iskustava i ideja u nastojanju da se unaprijedi skrb o beskućnicima.

U isto vrijeme, u 12 sati ali u u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, odvijat će se završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza koji se na temu „Pročitaj tri dnevnika i pobijedi“ provodi u okviru Mjeseca hrvatske knjige, na sajmu knjiga Interliber će se održati izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada pobjednicima iz svih knjižnica koje su sudjelovale u kvizu. Kazalište Mala scena iz Zagreba odigrat će predstavu Debela prema istoimenoj knjizi Silvije Šesto Stipaničić.

Veselimo se susretu!


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više