Stručno predavanje američkog knjižničara Raymonda O’Keefe Cruita iz narodne i državne knjižnice u Baltimoreu, Maryland (SAD)

Objavljeno: 14. listopada 2014.

Poštovani, pozivamo Vas na stručno predavanje gostujućeg američkog knjižničara, gospodina Raymonda O’Keefe Cruita iz narodne i državne knjižnice u Baltimoreu, Maryland (SAD) koje će se održati u ponedjeljak, 20.10.2014. u 11 sati u Američkom kutku Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića. Gospodin Cruit održati će predavanja u Zagrebu, Osijeku, Vukovaru, Zadru i Rijeci. Predavanje g. Cruita je dio projekta “Work with US“ kojim Američko veleposlanstvo nastoji promovirati narodnu knjižnicu i njezine usluge u zajednici u kojoj djeluje, diljem Hrvatske.

Svjedoci smo zatvaranja knjižnica i u najbogatijim društvima. Takva pojava je djelomično rezultat nedostatka novca njezinih financijera i podupiratelja, a djelomično  i zbog velike uporabe novih tehnologija koje dijelom preuzimaju klasične poslove knjižničara. Američke knjižnice preuzele su inicijativu i proširile svoje usluge kreirane prema potrebama zajednice. Pretvaraju se u svojevrsne “dnevne boravke”, mjesta  gdje korisnici rado i učestalo dolaze.  U vrijeme kada se mnoge zemlje nalaze u gospodarskim poteškoćama, američki su knjižničari razvili platforme unutar svojih  knjižnica koje su osigurale informacije i podatke relevatne za donošenje gospodarskih odluka, kako pojedinaca tako i zajednica, te postale kreatori i podupiratelji ekonomskog prosperiteta sredine u kojoj djeluju. O praksi i iskustvu u američkim knjižnicama možete čuti u ponedjeljak, 20. 10., u 11.00 sati, u Američkom kutku Knjižnice Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5) na predavanju našeg gosta pod nazivom:

“Work With US: How Public Libraries Contribute to Local Economic Development = Radite s nama: kako narodne knjižnice pridonose lokalnoj ekonomiji“ Svi sudionici predavanja dobit će certifikat/potvrdu, pa Vas najljepše molimo potvrdu dolaska. Potvrde možete slati do petka 17.10. na mail: marina.loncar@kgz.hr , kao i sve dodatne upite koje imate.

Marina Lončar
voditeljica Američkog kutka
KGZ-Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Američki kutak
Preradovićeva 5, Zagreb
48 10 704
http://www.kgz.hr/default.aspx?id=72
http://www.kgz.hr/americanCorner/default.aspx?id=2153


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više