Stručni skup “Na dobrom glasu”

Objavljeno: 28. travnja 2022.

Poziv za sudjelovanje na stručnom skupu „Na dobrom glasu: uloga službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa u razvoju knjižničarske struke

Mjesto i vrijeme održavanja: Virtualno, putem Zoom platforme srijeda 4. svibnja 2022. godine od 10:00 do 14:00 sati.

Organizatori: Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek.

Tema:
Uloga službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa u razvoju knjižničarske struke.

Cilj skupa:
Povezivanje i razmjena iskustava članova uredništva, promocija glasila i časopisa, pozivi na objavljivanje, popularizacija glasila i časopisa.

Način rada:
U prvom, uvodnom dijelu skupa, održat će se predstavljanje publikacije 25 godina časopisa Knjižničarstvo, dok će u središnjem dijelu pozvani predavači, urednici časopisa, predstaviti svoje časopise i planove za daljnji rad i razvoj.

Opis programa:
Društvo knjižničara Slavonije Baranje i Srijema i Uredništvo časopisa Knjižničarstvo krajem 2021. godine objavilo je dvobroj za dvadeset i petu godinu izlaženja časopisa te dovršava pripreme prvog broja za 26 godište. S obzirom na četvrt stoljeća rada objavljena je i posebna elektronička publikacija koja donosi osvrt na povijest rada časopisa, osvrte urednika Knjižničarstva i predsjednika DKSBS-a, sveobuhvatnu bibliografiju časopisa te kazalo autora. Uredništva službenih glasila regionalnih knjižničarskih društava i znanstveno-stručnih časopisa predstavit će svoje časopise kroz njihovu povijest, način rada, probleme s kojima se susreću, korisne informacije za prijavitelje radova i planove za budućnost

Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je 29. travnja 2022. godine, a prijaviti se može na e-mail adresu: dinomag@gskos.hr.

Više informacija na mrežnoj stranici Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više