Stručni skup „Kriva je Knjižnica“

Objavljeno: 28. veljače 2019.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas na pozivni stručni skup “Kriva je Knjižnica” povodom desete obljetnice Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će se održati u ponedjeljak 11. ožujka 2019 godine s početkom u 9,30 sati u Konferencijskoj dvorani na drugom katu Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Središnja tema Stručnog skupa je položaj i uloga visokoškolske knjižnice i knjižničara, koja nije nova, ali će se tijekom izlaganja tema sagledati iz konteksta novog Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti te novih profesionalnih profila (uklopljeno knjižničarstvo, istraživačko knjižničarstvo.)

Sudjelovanje je bez kotizacije. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava na https://goo.gl/forms/3EqMSiFKyDG9egCG3

Prijave su otvorene do popunjenja mjesta ili do 7. ožujka 2019.

Veselimo se zajedničkom druženju!

Program
09,30-10,00 Otvorenje skupa

10,00-10,30 Feđa Kulenović (Univerzitet u Sarajevu) – Bibliotekar bez biblioteke

10,30-11,30 PANEL – Mostovi nas vežu – mogućnosti suradnje – panelisti: Višnja Novosel (FFZG), Alka Stropnik (ZKD), Jadranka Stojanovski (UNIZD), Srce (TBA) (moderatorica Iva Melinščak Zlodi)

11,30-12,00 Otvorenje izložbe uz osvježenje (Mala aula)

12,00-12,30 Ankica Karakaš Radošević (OŠ Đakovečki Selci) – Morski pas ili plava kugla svjetlosti?

12,30-13,30 PANEL – Kriva je Knjižnica – razgovori s korisnicima
(Uprava, nastavnici, studenti) – doc. dr. sc. Zrinka Božić Blanuša, prof. dr. sc. Peti Stanić, Borna Treska (moderatorica Višnja Novosel)

13,30-14,00 izv. prof. dr. sc. Ana Barbarić (Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, FFZG) – Obrazovanje knjižničara u budućnosti – izazovi i mogućnosti

14,00-15,00 PANEL – Novi knjižničar – panelisti: Dejana Golenko (PravoRI), Irena Kranjec (FFZG), Lea Škorić, (MEF), Bojan Macan (IRB), (moderatorica Marijana Glavica)

15,00-15,30 Zaključci skupa


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više