Stručni obilazak Knjižnice Muzeja suvremene umjetnosti

Objavljeno: 27. travnja 2017.

Drage kolegice i kolege, članovi i članice Zagrebačkoga knjižničarskog društva,

pozivam Vas na stručni obilazak Knjižnice Muzeja suvremene umjetnosti.

Knjižnica je formirana nedugo nakon osnutka Muzeja suvremene umjetnosti (tada Galerije suvremene umjetnosti), 1954., muzejska knjižnica među najopsežnijim je knjižnicama iz područja moderne i suvremene umjetnosti u Hrvatskoj. Knjižnična je zbirka rasla uz fundus Muzeja, i velik dio literature o umjetnicima i pojavama zastupljenima u Zbirkama MSU nalazi se u knjižničnom fondu. Više o knjižnici pročitajte na: http://www.msu.hr/#/hr/9/
U sklopu posjeta pobliže ćete se upoznati sa stručnim radom, fondom i specifičnostima knjižničarsko muzejske djelatnosti, a bit će omogućen i obilazak postava Muzeja uključujući izložbe Braco Dimitrijević – retrospektiva i Melita Kraus: Ogledalo čudesnoga.

Posjet Knjižnici će se održati 3. svibnja 2017. godine u 15 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17).

Veselim se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,
Blaženka Peradenić-Kotur
Predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više