„Srcem i glazbom za djecu“ u NSK

Objavljeno: 22. studenoga 2018.

Drugi humanitarni koncert „Srcem i glazbom za djecu“ u NSK

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u subotu 1. prosinca 2018. godine u 19 sati održat će se humanitarni koncert Srcem i glazbom za djecu. Organizatori su koncerta Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Zaklada NSK i Klinika za dječje bolesti Zagreb.

Nastupit će Gospel Duo, a cjelokupan prihod darovat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb za opremanje njihove Knjižnice.

Gospel Duo čine mezzosopranistica Ljiljana Šišeta-Vrbančić i pijanist Oliver Vrbančić. Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu profesionalna ih je znatiželja odvela na studij jazza na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu, gdje danas rade kao predavači. Supružnici Ljiljana i Oliver, osim u privatnome životu, ljubav su pronašli i u glazbi, i to u žanru crnačke duhovne glazbe. S temeljima klasike i jazza, u toj su glazbi pronašli prostor u kojem će zajedničkim muziciranjem iskoristiti svu svoju sposobnost i dosadašnje široko glazbeno obrazovanje. Kao Gospel Duo nastupaju već niz godina, a snimili su i CD s tim repertoarom u izdanju Croatia Recordsa.

Ulaznicu za humanitarni koncert, uz donaciju od 50 kuna, možete preuzeti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te subotom od 9 do 14 sati, a upiti se mogu poslati i na e-adresu zaklada@nsk.hr.

… Čovjek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati. (…)

(Antonie de Saint-Exupery – Mali princ)

 


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više