Sistemsko knjižničarstvo

Objavljeno: 17. rujna 2018.

Sistemsko knjižničarstvo: Knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira konferenciju Sistemsko knjižničarstvo: Knjižnični informacijski sustavi i formati: prema postMARC okruženju, koja će se, uz novčanu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati 3. i 4. prosinca 2018. godine, i to u sklopu redovite godišnje otvorene konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu te knjižnica iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja.

Temom ovogodišnje Konferencije želi se skrenuti posebna pozornost na pitanja razvoja i perspektive knjižničnih formata za obradu znanja, sustava za razvoj izvornih povezanih podataka, razvoja standarda i ontologija, razvoja i primjene semantičke infrastrukture te višekratne, trajne uporabe baštinskih podataka.

Poziv za prijavu izlaganja za konferenciju NSK o sistemskome knjižničarstvu u sklopu 3. konferencije korisnika Integriranoga knjižničnog sustava NSK možete pronaći na poveznici: http://www.nsk.hr/poziv-za-prijavu-izlaganja-za-konferenciju-nsk-o-sistemskom-knjiznicarstvu-u-sklopu-3-konferencije-korisnika-integriranog-knjiznicnog-sustava-nsk/

ili na FB stranici https://www.facebook.com/events/260187751368946/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1537169546286894


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više