SFeraKon 2024

Objavljeno: 7. svibnja 2024.

SFerakon, najstarija i najveća hrvatska konvencija koja okuplja ljubitelje znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova ove se godine održava od 10. do 12. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Kroz 4 desetljeća održavanja, SFeraKon je postao jedna od najvećih europskih SF konvencija, najveća u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

SFeraKon organizira Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba. Društvo je osnovano je 1976. godine u Zagrebu i od tada neprekinuto djeluje kao neprofitna volonterska kulturna organizacija na području grada Zagreba i Hrvatske. Godine 2021. Društvo je proslavilo 45 godina svog kontinuiranog rada.

Više informacija i program provjerite na mrežnoj stranici https://sferakon.org/

Za nadolazeći SFeraKon se možete pripremiti posjetom izložbe o SFeri u Knjižnici Marina Držića od 2. do 19. svibnja ove godine.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više