Serija predavanja – Priče iz arhiva

Objavljeno: 7. svibnja 2021.

ICARUS Hrvatska partner je na projektu Kreativne Europe CREARCH posvećenom razvoju nove publike i kreativnoj interpretaciji arhivskih izvora. 

Kroz CREARCH aktivnosti pokrenuta je platforma „Priče iz arhiva“ koja prikuplja arhivske zapise s neobičnim pričama, životnim putevima i jedinstvenim sadržajima. U virtualnom i fizičkom obliku –  na Internetu, mobilnim aplikacijama, izložbama i interakcijom s publikom – predstavljaju se priče skrivene u arhivskim zapisima i potiče stvaranje, prenošenje i interpretaciju novih priča.

U okviru 26. Edukativne muzejske akcije EMA – Iz/Van/Red/No! uz virtualnu izložbu organiziramo seriju online predavanja i radionica kojima će se predstaviti arhivske priče iz javnih i privatnih spremišta i zbirki. 

Predavanja se mogu pratiti uživo putem Zoom platforme prema rasporedu u privitku, a bit će i snimljena i dostupna na mrežnim stranicama ICARUS Hrvatska: https://www.icarushrvatska.hr/icarushr


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više