REZULTATI NATJEČAJA!

Objavljeno: 20. svibnja 2019.

Od 27. veljače do 30. travnja 2019. godine na Natječaj za logotip Zagrebačkog knjižničarskog društva pristiglo je 86 prijedloga od 37 različitih autora.

Prilikom odabira najboljeg prijedloga svi autori bili su preudonimizirani, odnosno ime i prezime bili su zamijenjeni brojem redoslijeda prijave i inicijalima.

Povjerenstvo u sastavu: Marko Baus, Isabella Mauro, Matilda Justinić, Marija Pipp, Ivana Čadovska, Marija Šimunović i Alka Stropnik odabralo je logotip uz obrazloženje:

„Odabrano rješenje je suvremeno i atraktivno te dostiže najviši profesionalni standard u dizajnu vizualnih identiteta. Znak i logotip su jasni te su primjenjivi u svim očekivanim situacijama. Jednostavni su, pamtljivi te ugodne proporcije. Autor je znak izveo iz apstrahiranog oblika knjige te ga je inteligentno iskoristio za gradnju cjelovitog vizualnog jezika tvoreći kod koji se suvereno provlači kroz niz materijala. Naime, u odabranom rješenju nam je osim znaka i logotipa prezentiran cijeli niz uspješnih primjera upotrebe vizualnog identiteta na različitim materijalima i medijima, gdje znak i logotip savršeno funkcioniraju od najmanjih do najvećih dimenzija.“

Autor odabranog logotipa je Daniel Ille.

Svi sudionici natječaja dobiti će priznanje o sudjelovanju na Natječaju za vizualni identitet ZKD-a.

Još jednom zahvaljujemo svi autorima na prijedlozima, iznimnom trudu i velikoj kreativnosti, a pobjedniku čestitamo!


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više