Preporuke Uredništva društvenih mreža ZKD-a.

Objavljeno: 20. travnja 2020.

Članovi Uredništva društvenih mreža Zagrebačkog knjižničarskog društva pripremili su odabir dostupnog besplatnog kulturnog sadržaja.

Pozivamo Vas da nas pratite na društvenim mrežama te uživate u redovnim objavama korisnog i zanimljivog sadržaja iz različitih područja (poput knjižničarstva, knjižnica i kulturnih sadržaja i sl.)

Besplatni filmovi:

 1. Besplatni dokumentarci: https://volimdokumentarce.net
 2. Kino Tuškanac (online od 17.4.): http://kinotuskanac.hr
 3. Kino Europa: https://kinoeuropa.hr

 

Virtualne šetnje: 

 1. Virtualne šetnje po zagrebačkim muzejima

Iako su zagrebački muzeji oštećeni u potresu 22. ožujka, i dalje možemo virtualno uživati u nekim izložbama. Donosimo popis nekih od muzeja čijim besplatnim virtualnim izložbama i stalnim postavima još uvijek možemo ,,prošetati”: Muzej MimaraMuzej za Umjetnost i obrtMuzej suvremene umjetnostiEtnografski muzejHrvatski povijesni muzej, Muzej grada Zagreba s aktualnom izložbom fotografija potresa u Zagrebu 1880. godine.

 1. http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html#lnav_explore; Vatikanski muzej nudi virtualni obilazak svog prostora, uključujući najpoznatije dijelove Vatikana, uključujući Sikstinsku kapelu, baziliku i trg Sv. Petra.

 

Virtualne izložbe: 

 1. Hrvatski povijesni muzej: http://www.hismus.hr/hr/izlozbe/virtualne-izlozbe/
 2. Muzej grada Zagreba: http://www.mgz.hr/hr/virtualne-izlozbe/
 3. MSU non-stop: http://www.msu.hr/stranice/msunonstop/61.html
 4. https://artsandculture.google.com/partner/masp?hl=en; Muzej likovnih umjetnosti Sao Paola nudi šest virtualnih izložbi u svom postavu koje obuhvaćaju period od 14 do 20 stoljeća.

 

Glazba:

 1. Koncert – 25.4. The Metropolitan Opera, At home gala: https://www.metopera.org/season/at-home-gala/
 2. Radio – Kulturan radio (Kulturan radio je zamišljen kao audio „dnevni boravak” kulturne scene i medij koji je alat za prezentaciju i promociju kulture i umjetnosti kao što su književna, medijska, kazališna, glazbena, plesna, cirkuska, video i naravno mnoge druge. Osim glazbe, kroz eter Kulturnog radija emitirati će se vijesti iz kulture, radio drame, intervjui s umjetnicima, recenzije i najave raznih kulturnih događaja, osobito onih koji nemaju priliku biti promovirani.): http://cirkorama.org/hr/kulturan-radio/
 3. Pariška opera na svojim web stranicama emitira svoje najljepše balete i opere. Od 30. ožujka do 5. travnja, gledatelji mogu uživati u predivnoj izvedbi Labuđeg jezera. Seviljski brijač emitirat će se od 6. do 12. travnja, a od 17. travnja do 3. svibnja na rasporedu je Carmen.

Uživajte u kulturnim sadržajima i pratimo se na društvenim mrežama.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više