Poziv za javnu raspravu o izmjenama Statuta ZKD-a i poziv za prikupljanje arhivskog materijala

Objavljeno: 26. srpnja 2015.

Drage kolegice i kolege, članovi/članice Zagrebačkoga knjižničarskog društva,

Novim Zakonom o udrugama (NN br.74/2014) utvrđena je obveza udrugama da u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu usklade svoje statute i o tome podnesu zahtjev za upis promjena pri uredima državne uprave u županiji, odnosno gradskom uredu Grada Zagreba nadležnom za poslove opće uprave prema sjedištu udruge. Udruge su dužne uskladiti svoje statute sa Zakonom do 1. listopada 2015. godine.

Pozivamo sve članove da svoje prijedloge i primjedbe na prijedlog teksta Statuta, od 25. srpnja do 20. kolovoza 2015., dostave elektroničkom poštom na adresu info@zkd.hr.

Tekst Statuta dostupan je ovdje. Tekst novog Statuta usvojit će se na Skupštini ZKD-a koja će se održati 10. rujna 2015.

Povodom 40. obljetnice ZKD-a pozivamo sve članove Društva da se raspitaju ili potraže fotografije i sve vrste arhivske građe (bilješke, stare iskaznice, tekstove i slično ) i bibliografske jedinice koji se tiču ZKD-a ili pojedinih članova ZKD-a. Svaka informacija, građa ili fotografija bit će nam dragocjena u organiziranju arhive ZKD-a kako za budućnost ZKD-a tako i za dostojanstveno obilježavanje ovogodišnje obljetnice.

Srdačno Vas pozdravljam,

Blaženka Peradenić-Kotur

predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više