Poziv na ZKD forum

Objavljeno: 6. siječnja 2019.

Pozivamo vas da dođete u srijedu 23.1.2019. u 14,00 sati u Konferencijsku dvoranu (2. kat) Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu i upoznate

svijet (Ne)konferencija kroz oči Karoline Zlatar Radigović, Marije Šimunović i Petra Lukačića.

Poseban gost ZKD foruma je Veljko Kukulj, nakladnik s križnim odvijačem.

Dođite, poslušajte, uključite se! Vidimo se srijedom u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu!

 

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava. Prijave su otvorene do popunjenja mjesta ili do 21. siječnja 2019. godine.

Molimo da svoj dolazak prijavite: https://goo.gl/forms/uCyiYdzlqVrVeqep1

ZKD forum je neformalan način stručnog usavršavanja, dijeljenja iskustava, praksi i ideja otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva. Svrha Foruma je omogućiti stjecanje i proširivanje različitih osobnih  znanja i vještina te postati mjesto informiranja o aktualnim pitanjima u području struke, odnosno informacijskih znanosti, ali i drugih područja potrebnih u knjižničarskom radu.

ZKD forum ideja je o kojoj se u društvu razgovaralo već nekoliko godina i zbog toga smo izrazito zadovoljni što krećemo u realizaciju ovog načina stručnog usavršavanja, dijeljenja iskustava, praksi i ideja. Forum će se održavati jednom mjesečno u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu i bit će otvoren knjižničarima svih vrsta knjižnica, kao i studentima knjižničarstva. Svrha Foruma je omogućiti stjecanje i proširivanje različitih osobnih  znanja i vještina te postati mjesto informiranja o aktualnim pitanjima u području struke,  odnosno informacijskih znanosti, ali i drugih područja potrebnih u knjižničarskom radu (npr. iz područja pedagogije, marketinga, psihologije i sl.). Osim predavanja i radionica kojima će se nastojati upotpuniti različita znanja potrebna knjižničarima u svakodnevnom radu (primjerice, komunikacijske vještine, rad s djecom i mladima s posebnim potrebama i dr.). Forum će biti mjesto za tematsku raspravu o autorskim pravima, digitalizaciji… te međusobno dijeljenje iskustva u radu različitih knjižnica. U izvedbi samog programa sudjelovat će stručnjaci iz različitih područja, kao i sami knjižničari.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više