Poziv na suradnju – fotografije

Objavljeno: 27. svibnja 2020.

Povodom obilježavanja 45. obljetnice osnutka Zagrebačkoga knjižničarskog društva, pozivamo sve naše članove da nam pošalju fotografije koje imaju, a vezane su uz naše Društvo.

Fotografije možete poslati na info@zkd.hr ili zkdrustvo@gmail.com.

Prije 45 godina održana je Osnivačka skupština Zagrebačkoga knjižničarskog društva (tada Bibliotekarskog društva Zagreb), 26. svibnja 1975. u 19.00 sati u prostorijama Gradske knjižnice. Inicijativa je nastala podrškom velikog broja poznatih i cijenjenih hrvatskih bibliotekara kreiranjem Osnivačke izjave, 19. srpnja 1975. godine. Bibliotekarsko društvo Zagreb svojim se osnutkom automatski povezalo s ostalim osnovanim knjižničarskim društvima u Hrvatskoj u jednu zajedničku organizaciju Hrvatsko Knjižničarsko Društvo kao savez regionalnih društava unutar Republike Hrvatske.

Službeni datum osnutka Društva smatra se dan kada je ovjeren Statut – 22. srpnja 1975. godine.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više