Poziv na sudjelovanje u Noći knjige 2022.

Objavljeno: 11. ožujka 2022.

Pred nama je jedanaesta Noć knjige, koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja).

Tema: Knjiga kao prostor slobode

Prijave programa i akcija

Programe i prodajne akcije koje planirate u Noći knjige 2022. možete prijaviti do 28. ožujka putem prijavnice koja je dostupna na internetskoj stranici Noći knjige https://prijava.nocknjige.hr/prindex.php. Programi će se moći prijaviti i nakon 28. ožujka, ali ispunjavanje prijavnice do navedenog datuma garancija je da će do vas stići promotivni materijali (plakati i straničnici Noći knjige 2022.)

Mole se nakladnici i knjižari da prodajne akcije prijave kroz obje platforme, i kroz sustav za prihvat programa u Noći knjige i kroz platformu Knjiga svima i svuda. Na ovaj način će se povećati njihova vidljivost i dostupnost zainteresiranoj publici.

Kratke upute kako prijaviti programe i riješiti probleme s kojima se možete susresti nalaze se ovdje.

 

Organizatori i pokrovitelji

Noć knjige održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore.

Noć knjige organiziraju: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

 

Više informacija na mrežnoj stranici:  https://nocknjige.hr/index.php


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više