Posjet Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Objavljeno: 4. travnja 2016.

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizira posjet Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u srijedu 13. travnja 2016. u 13 sati i ponedjeljak, 18. travnja 2016. godine u 13 sati na Trgu J. F. Kennedyja 6. Knjižnica Ekonomskog fakulteta osnovana je 1920. godine na tadašnjoj Visokoj školi za trgovinu i promet. Već u prvim godinama postojanja stvoren je kreditima i darovima fond od 1.030 knjiga podijeljenih u „profesorsku“ i „đačku“ knjižnicu. Tijekom daljnjeg rada proširuje se fond različitim zakladnim zbirkama, kupnjom i donacijama. Nakon šest desetljeća postojanja knjižnica prešlo se centralizaciji rasutoga knjižničnoga fonda pa od 1979. godine djeluje jedinstvena Centralna knjižnica kao specijalna znanstveno-nastavna knjižnica za ekonomiju i srodne discipline. Od 1991. godine knjižnica djeluje pod nazivom  Knjižnica i dokumentacija, a od 01. lipnja 2006. godine mijenja naziv u Knjižnično dokumentacijski centar.

U okviru posjeta doznat ćete više o povijesti knjižnice, radu s korisnicima, razgledati novouređeni prostor knjižnice i prigodnu izložbu.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do 11. travnja 2016.  voditeljici knjižnice Zrinki Udiljak-Bugarinovski na e-adresu: zudiljak@net.efzg.hr.

S veseljem vas očekujemo!


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više