Posjet Knjižnici Staroslavenskog instituta

Objavljeno: 18. studenoga 2014.

Zagrebačko knjižničarsko društvo organizira posjet Knjižnici Staroslavenskoga instituta u utorak 25. studenoga 2014. u 13 sati i u srijedu 3. prosinca 2014. u 13 sati u Demetrovoj 11. Staroslavenski institut centralno je mjesto interdisciplinarnog istraživanja hrvatske srednjovjekovne glagoljske baštine u hrvatskom i europskom kontekstu. Knjižnica Instituta osnovana je još davne 1952., a ukupan fond čini 25000 svezaka (knjiga, časopisa, posebnih otisaka) te je otvorena za i vanjske korisnike, koji mogu koristiti građu samo u čitaonici, radnim danom od 11 do 15 sati. Više informacija o Institutu pročitajte na www.stin.hr
U okviru posjeta doznat ćete više o povijesti Instituta i knjižnice, razgledati mali lapidarij i izložbu izdanja iz knjižničnih zbirki, ponajprije na temu glagoljice i glagoljaštva, a dipl. ing. Antonio Magdić govorit će o digitalizaciji. Zbog prostornih ograničenja Knjižnica može primiti najviše 20 osoba u grupi pa Vas molimo da svoj dolazak potvrdite do 21. studenoga 2014. na e-adresu bcekovic@stin.hr. S veseljem vas očekujemo!


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više