Posjet Društvu bibliotekarjev Ljubljana

Objavljeno: 16. prosinca 2014.

U ponedjeljak 15. prosinca predstavnice Zagrebačkog knjižničarskog društva bile su u uzvratnom posjetu Društvu bibliotekarjev Ljubljana. Tom prilikom, predsjednica ZKD-a Blaženka Peradenić-Kotur održala je izlaganje na temu “Zagrebačko knjižničarsko društvo – uloga i zadaće profesionalnog društva danas”, a dopredsjednica Zrinka Udiljak Bugarinovski na temu “Obrazovanje i stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj”.
Zahvaljujemo se predsjednici Ljubljanskog knjižničarskog društva, Maji Božič kao i svim kolegicama i kolegama na gostoprimstvu te s veseljem iščekujemo buduću suradnju naših društava.

Podsjećamo da je Maja Božič bila u posjetu Zagrebačkom knjižničarskom društvu 14. studenoga 2013. godine te održala predavanje na temu: „Sadašnja organizacija i utjecaj slovenskih knjižničarskih organizacija na slovensko knjižničarstvo (organizacija društva, saveza, visokoškolske knjižnice i platni sustav za visokoškolske knjižnice)“.

Galeriju fotografija pogledajte na: https://www.facebook.com/zagrebacko.knjiznicarsko.drustvo/posts/829566520415204?ref=notif&notif_t=like


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više