Ostvarimo potencijale knjižnica

Objavljeno: 8. travnja 2022.

4. stručni skup „Ostvarimo potencijale knjižnica”

 

Mjesto i vrijeme održavanja: virtualno, putem platforme Zoom, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, četvrtak 26. 5. 2022. od 10:00 do 14:30 sati.

Organizator: Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac – Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac – Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama – Kampanja „I ja želim čitati”.

Tema: Edukacijom i komunikacijom do uključivanja u društvo

Cilj skupa: poticanje multidisciplinarne suradnje u provedbi programa, prihvaćanje različitosti te povezivanje i uključivanje osoba s teškoćama u društvo.

Način rada: u prvom dijelu skupa održat će se pozvana predavanja u trajanju od 30 minuta, a u drugom dijelu izlaganja primjera dobre prakse u trajanju od 10 minuta.

Program događanja: na skupu će sudjelovati pozvani predavači, stručnjaci iz područja logopedije, knjižničarstva i drugih znanstvenih disciplina; kroz pozvana stručna izlaganja dat će odgovore na pitanja vezana uz specifičnosti navedenih djelatnosti u edukaciji i senzibilizaciji javnosti te uključivanju osoba s teškoćama u društvo.
Preliminarni program:
1. dio – pozvana izlaganja (od 10:00 do 12:15 sati)
1. Doroteja Klarić Baždar, edukacijski rehabilitator; Linda Karem, logoped; Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Karlovac, tema: „Potpomognuta komunikacija – super (po)moć“
2. Maela Rakočević Uvodić, predsjednica IFLA – Library Services to People with Special Needs (LSN sekcije), Knjižnice grada Zagreba, tema: „IFLA-ine smjernice za gluhe, nagluhe i gluhoslijepe osobe u okviru cjeloživotnog obrazovanja knjižničara“
3. Renata Sumina, Jasmina Rendulić; Društvo naša djeca Karlovac, tema: „Igrom i riječima do svakog djeteta“
4. Nikolina Đukić, Jasmina Kundić; Udruga Frendofon Karlovac, tema: „Edukacija – temelj uspješne inkluzije“
Pauza uz kratki film o autizmu (od 12:15 do 13:00 sati).
2. dio – primjeri dobre prakse (od 13:00 do 14:00 sati)

Kotizacija se ne naplaćuje.

Više informacija i prijave za sudjelovanje na poveznici: https://www.hkdrustvo.hr/hr/obavijesti/odabrana_novost/1253/?target=/


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više