Okrunjena književnost

Objavljeno: 20. ožujka 2023.

34. (online) ZKD forum

„Okrunjena književnost“

Srijeda, 29. ožujka 2023. od 10 do 12 sati

Organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Književne nagrade dodjeljuju se za rukopis, objavljeno djelo, kompletan opus književnika, tematsku cjelinu, žanr… i svojevrstan su mehanizam proizvodnje kulturnog kapitala. Dodjeljuju ih različite institucije, korporacije, strukovne udruge i nakladnici, a u Republici Hrvatskoj ima preko 80 književnih nagrada.
Međutim, koliko takva nagrada utječe na popularnost kod čitatelja? Utječe li na prodaju? Treba li nagrađene još više promovirati i – je li utjecaj nagrada uopće mjerljiv?

U potrazi za odgovorima na ova i slična pitanja pridružit će nam se: voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo pri Ministarstvu kulture i medija Mihaela Majcen Marinić, osnivač i urednik nakladničke kuće Fraktura Seid Serdarević, književnici i knjižničari Maja Brajko Livaković i Zoran Roško te književnica i urednica Monika Herceg.

Moderatorice: Jasmina Kenda i Ivana Fištrek

Link za prijavu sudjelovanja: https://forms.gle/S4QBTc3sECt1CnVz8

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

 


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više