(O)krenimo na zeleno!

Objavljeno: 3. rujna 2017.

Poštovani,

pozivamo Vas u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu na svečano otvorenje Zelenog festivala u srijedu, 6. rujna 2017. u 10 sati.

Zeleni festival, događanje s ciljem promocije i popularizacije održivog razvoja, proizvodnje organske hrane, zaštite prirode, alternativnih izvora energije te zelenih tehnologija

i inovacija, održat će se od 6. do 8. rujna 2017., u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

Na Festivalu sudjeluje i Zagrebačko knjižničarsko društvo izložbom fotografija pod naslovom Zelena biciklijada cikloknjižničara ZKD-a  pod stručnim vodstvom kolegice Vesne Stričević (KGZ).

 

Festival je dio projekta “Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku” kojeg je Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenula 2016. godine sa svrhom edukacije korisnika,

njihovog osvještavanja i senzibilizacije, kao i popularizacije programa organizacija s područja zaštite prirode, prezentacije rezultata njihovih znanstvenih istraživanja,

stručnih radova, nakladništva i projekata, a organizira se u suradnji s Radnom grupom za zelene knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva.

Samim Festivalom, koji se održava pod sloganom „(O)KRENIMO NA ZELENO“ želimo približiti ovu relevantnu tematiku korisnicima knjižnice i široj javnosti,

dodatno ukazati na njezinu problematiku i ponuditi alternativu, popularizirati programe znanstvenika i stručnjaka te prezentirati njihove spoznaje, radove i projekte.

Više obavijesti o samom Festivalu, kao i o bogatom, dostavljamo u prilogu, a najhrabrije pozivamo da zaigraju „Zelenu pitalicu“ na: http://pitalica.nsk.hr/zelena-pitalica/.

Više na: Zeleni festival – program


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više