Održana 41. skupština HKD-a

Objavljeno: 28. listopada 2016.

Poštovani članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva,

Od 12. do 15. listopada 2016. godine održana je 41. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva u hotelu Zora u Primoštenu. Organizator Skupštine bilo je Hrvatsko knjižničarsko društvo te suorganizatori Knjižničarsko društvo Šibenik i Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku. Glavna tema Skupštine bila je Knjižnice: fizički, virtualni i pravni prostor za usluge i korisnike, dok su podteme – od hibridne prema digitalnoj knjižnici, knjižnice kao prostor i zelena knjižnica, pokazatelji za vrednovanje knjižnica, odnos knjižnica i osnivača, rad regionalnih društava te nakladnička djelatnost Hrvatskoga knjižničarskog društva.

Dana 13. listopada 2016. godine održana je Izvještajna i izborna skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na kojoj je izabrana predsjednica Društva Dunja Holcer. Na Skupštini su dodijeljene nagrade – Kukuljevićeva povelja, javno priznanje knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva za dugogodišnji rad i doprinos knjižničarskoj djelatnosti, te nagrada Eva Verona, mladim knjižničarima, članovima Hrvatskoga knjižničarskog društva za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke. Ovogodišnje su dobitnice Kukuljevićeve povelje Ranka Javor, knjižničarska savjetnica, voditeljica Hrvatskoga centra za dječju knjigu, dr. sc. Mikica Maštrović, knjižničarska savjetnica i kustosica, umirovljena djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižice u Zagrebu, dr. sc. Marina Mihalić, knjižničarska savjetnica, umirovljena djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, mr. sc. Davorka Pšenica, knjižničarska savjetnica, djelatnica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, te dr. sc. Marina Vinaj, knjižničarska savjetnica, voditeljica Odjela knjižnice Muzeja Slavonije Osijek.

Dobitnici nagrade “Eva Verona” su Ivana Faletar Horvatić, Petar Lukačić, Snježana Stanarević Katavić, Josip Strija i Dina Vrkić. Nagrada se dodjeljuje kao znak javnog priznanja, mladim knjižničarima, do 35 godina starosti, članovima Hrvatskog knjižničarskog društva, za posebno zalaganje u radu, inovacije i promicanje knjižničarske struke.

kukuljevic

 

Više na poveznici:

Održana 41. skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva

 

Srdačan pozdrav,
Blaženka Peradenić-Kotur
Predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više