Održana 1. sjednica Upravnog i Nadzornog odbora

Objavljeno: 5. rujna 2016.

Sjednica je održana u ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine u dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4. Sastanku se odazvao velik broj članova te je bio vrlo uspješan i konstruktivan.

Konstituiran je Upravni odbor u sljedećem sastavu:
Hela Čičko – KGZ,
Ivančica Đukec Kero – KGZ,
Danka Hajsig – KGZ,
Katja Matković Mikulčić – GK Velika Gorica,
Vedrana Juričić – HAZU,
Kristina Kalanj – Tehnički muzej,
Višnja Novosel – FFZG,
Jadranka Tukša – XVI. gimnazija Zagreb,
Ana Vukadin – NSK i
Anita Marin – NSK.

Konstituiran je Nadzorni odbor u sljedećem sastavu:
Svjetlana Ciglar – KGZ,
Zrinka Udiljak Bugarinovski – EFZG,
Sanja Vukasović Rogač – KGZ,
Davorka Pšenica – NSK i
Blanka Ceković – Staroslavenski institut.

Na sjednici su odabrane i dvije dopredsjednice društva:
Ivančica Đukec Kero i Kristina Kalanj iz redova Upravnog odbora ZKD-a.

Na sjednici su imenovane i nove kolegice za dvije važne funkcije.
Za tajnicu ZKD-a je imenovana kolegica Inja Cahun iz NSK, a za blagajnicu kolegica Maja Sever Pavića iz KGZ-a.

Došlo je do promjene u uredništvu ZKD-a, tako je uredništvo Novog uveza preuzela kolegica Nika Čabrić, nova urednica mrežnih stranica ZKD-a je Karolina Zlatar Radigović, a društvene mreže ponovo je izabrana Marija Šimunović.

Nakon potvrđenih svih aktera i njihovih funkcija unutar ZKD-a, potvrđeni su i delegati za 41. Skupštinu HKD-a u Primoštenu, te su (prema zaključku Skupštine) izabrana dva delegata iz školskih knjižnica (kolegice Iva Grisogono i Evica Tihomirović) kao i dva delegata iz Zagrebačke županije (kolegice Draženka Robotić i Senka Kušan Bisić).

Na kraju je zaključeno da do kraja godine treba osnovati dvije radne grupe: Radnu grupu za izmjene i dopune Statuta ZKD-a i druga Radnu grupu za EU projekte. Pozivamo zainteresirane da nam se jave! Sastanak je završio u pozitivnom i nadahnutom ozračju. Svi sudionici izrazili su veliku volju za radom i entuzijazam za nove ideje i aktivnosti unutar našeg Društva.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više