„Od UI do OI“

Objavljeno: 16. travnja 2024.

43. (online) ZKD forum

„Od UI do OI“

Srijeda, 24. travnja 2024. od 10 do 12 sati

Organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Od umjetne inteligencije do originalnih ideja naslov je ZKD foruma na kojem ćemo se baviti utjecajem koji nameće umjetna inteligencija, a ulazi u sve segmente naših života. Istovremena znatiželja i strah od nepoznatog, korist i štetnost, utjecaj na razvoj i poboljšanje kvalitete svakodnevnog života suvremenog društva… umjetna inteligencija postala je ključni faktor promjene i pokretač razvoja u mnogim industrijama, što potiče razvoj novih smjernica i regulativa oko pravednosti, transparentnosti i privatnosti. Budućnost umjetne inteligencije nije samo u rukama znanstvenika i inženjera, već i cijelog društva koje treba oblikovati kako se ova tehnologija koristi na način koji je koristan i održiv za sve.

 

Program:
10.00 Umjetna inteligencija: mogućnosti i izazovi

Predavač: izv. prof. dr. sc. Leo Mršić, prorektor za znanost i istraživanje na Sveučilištu Algebra

10.45 Panel rasprava

Sudionici: Tena Turčinović Barukčić, članica uprave Cro AI – Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju, izv. prof. dr. sc. Tomislav Stipančić Fakultet strojarstva i brodogradnje, izv. prof. dr. sc. Renata Geld Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i izv. prof. dr. sc. Leo Mršić Sveučilište Algebra

Moderatorica: Iva Klak Mršić

 

 

Link za prijavu sudjelovanja:
https://forms.gle/GGYey6EsntNV15g49

 

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više