Novi uvez – poziv na suradnju

Objavljeno: 12. svibnja 2020.

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas na suradnju u Novom uvezu, glasilu Zagrebačkoga knjižničarskog društva.

Novi uvez elektronički je časopis u kojemu se objavljuju radovi članova Zagrebačkoga knjižničarskog društva i ostalih zainteresiranih autora.

Tema nadolazećeg lipanjskog broja je “Koliko (se) educiramo, toliko vrijedimo?”. O njoj smo počeli razmišljati već u siječnju, a ništa nas nije moglo pripremiti na pandemiju i potres koji su uslijedili, kao ni popratno fizičko zatvaranje knjižnica. Odlučili smo zadržati ovu temu jer smatramo da knjižnice u ovim vremenima prolaze kroz svojevrsnu transformaciju, a knjižničari još brže usvajaju nove vještine i znanja te ih dijele sa svojim kolegama i korisnicima. Pravi je trenutak da ukažemo na to koliko znamo i koliko vrijedimo.

Rok za dostavu priloga je 6. lipnja 2020. godine. Radovi se dostavljaju Uredništvu elektroničkim putem na adresu icadovska@nsk.hr.

Molimo da pri pisanju radova uvažite Upute autorima. Uredništvo ne prihvaća radove koji su već objavljeni ili poslani na objavu u neki drugi časopis. Svi pristigli radovi prije objave prolaze uredničku recenziju.

S poštovanjem,

Uredništvo

 

Adresa uredništva:

Zagrebačko knjižničarsko društvo

Starčevićev trg 6, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska

E-adresa: icadovska@nsk.hr


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više