Noć knjige 2017.

Objavljeno: 14. travnja 2017.

Drage kolegice i kolege, članovi i članice Zagrebačkog knjižničarskog društva,

drago nam je obavijestiti Vas da će Zagrebačko knjižničarsko društvo i ove godine aktivno sudjelovati u manifestaciji Noć knjige 2017. s dva programa.

– Zagrebačko knjižničarsko društvo u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla organizira otvorenje izložbe fotografija Knjige i knjižničari u fokusu kojoj je cilj prikazati profesiju knjižničara kroz prizmu raznovrsnih profesionalnih i životnih situacija. Uz otvorenje izložbe održati će se i dodjela nagrada prvonagrađenim radovima, projekcija dokumentarnog filma i glazbena točka.

Vrijeme i mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb (odjel Astronomija i astronautika s Planetarijem), 21.4.2017 u 18:00 sati

– Radna grupa ZKD biciklisti organizira program Biciklom kroz knjižnice Zagrebačke županije u sklopu kojeg će se voziti ruta Zagreb-Zaprešić i posjetiti Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću. U cjelodnevnom druženju knjižničara i prijatelja knjige upoznat će se kulturna baština grada, prisustvovat će se radionici sadnje biljaka, obilježiti će se Dan planeta Zemlje te će se promovirati nacionalna kampanja “I ja želim čitati”.

Vrijeme i mjesto održavanja: Zagreb – NSK parkiralište (početna točka), 22.4.2017. u 8:00 sati

Detalje oba programa možete vidjeti na službenim stranicama Noći knjige 2017.: http://nocknjige.hr/

Pozivamo sve članove i članice Zagrebačkog knjižničarskog društva, drage prijatelje i prijateljice, kao i sve ljubitelje knjige da nam se pridruže u obilježavanju Noći knjige!

Radujemo se zajedničkom druženju!

Blaženka Peradenić-Kotur

predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više