(Nisam) stranac u vlastitoj zemlji

Objavljeno: 17. listopada 2023.

38. (online) ZKD forum

„(Nisam) stranac u vlastitoj zemlji“

Srijeda, 25. listopada 2023. u 10 sati

Organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Što rade knjižnice kulturnih instituta? Tko su im korisnici, a tko djelatnici? Koje projekte provode i koje vrijednosti zagovaraju?

Kulturni instituti u Hrvatskoj, poput Goethe-Instituta Zagreb i Francuskog instituta, igraju važnu ulogu u obogaćivanju knjižničnih resursa Hrvatske. Organizirajući kulturne događaje i razne radionice te potičući razmjenu ideja, ovi instituti i/ili njihove knjižnice/medijateke pridonose promicanju raznolikosti i međunarodnog razumijevanja. Na ZKD forumu razgovarat će se o perspektivi kulturnih instituta i njihovih knjižnica u Hrvatskoj, istraživati nove načine suradnje s drugim knjižnicama u Hrvatskoj te razmatrati kako dalje unaprijediti ulogu ovih instituta u obogaćivanju kulturnih resursa zemlje.

Moderatorica: Dorja Mučnjak

 

Link za prijavu sudjelovanja:
https://forms.gle/VJNSLFdQv8CnY2Tv7
 

 

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više