(Ne)dosegnuti standardi

Objavljeno: 18. rujna 2018.

9. okrugli stol za školske knjižnice (Ne)dosegnuti standardi

Hrvatsko knjižničarsko društvo, Komisija za osnovnoškolske knjižnice i Komisija za srednjoškolske knjižnice kao organizator te Ugostiteljska škola Opatija i Knjižničarsko društvo Rijeka kao suorganizatori organiziraju okrugli stol za školske knjižnice (Ne)dosegnuti standardi. Na njemu će se bavit analizom stanja u školskim knjižnicama Republike Hrvatske s obzirom na važeće standarde: Standard za školske knjižnice (2000.) i Državne pedagoške standarde (2008.) koji određuju minimalne uvjete glede knjižnične građe, knjižničnog osoblja, prostora i opreme za obavljanje djelatnosti školskih knjižnica. Nažalost, sredstva potrebna da bi se standardi ostvarili nisu osigurana. Želimo skrenuti pažnju na neujednačenu infrastrukturu u školskim knjižnicama i pozvati odgovorne da učine sve što mogu kako bi se stanje popravilo. Osim toga, nastojat ćemo potaknuti školske knjižničare da osmišljavaju i provode zagovaračke aktivnosti kako bi osigurali razumijevanje i podršku donositelja odluka za unaprjeđenje poučavanja i učenja za sve pojedince u našim školama.

Okrugli stol se održava prvoga dana 43. Skupštine HKD, Hotel “Ambasador”, Opatija 10.10. – 13.10.2018., uoči početka rada Skupštine, a njime će se obilježiti Međunarodni mjesec školskih knjižnica.

Više na poveznici: http://hkdrustvo.hr/hr/skupovi/skup/373/


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više