Mjesec hrvatske knjige 2023

Objavljeno: 18. svibnja 2023.

Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2023

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine po odluci Ministarstva kulture i medija RH organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Traje od 15. listopada do 15. studenoga i u tom periodu kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kulturu čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti. Cilj je i promotivnog materijala upozoriti na važnost knjige i čitanja. Tema ovogodišnje manifestacije glasi Književnost bez granica. Izabran je moto Nek’ ti riječ ne bude strana(c)… Cilj je ukazati na važnost prevoditelja, izvesti na svjetla pozornice ove velike znalce o kojima se malo zna, a zahvaljujući kojima književnost leti preko granica svoje domovine.

Manifestaciju prate tiskani materijali (plakat, programska knjižica, bookmarker i pozivnica), a vizualno rješenje primjenjuje se i na platnenu vrećicu te na mrežnu stranicu i društvene mreže.

Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane fizičke i pravne osobe s prebivalištem na području Republike Hrvatske

Natječaj je otvoren od ponedjeljka, 15. svibnja 2023., a rok za dostavu radova je ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine.

Više informacija, pravila i tekst natječaja pogledajte na mrežnoj stranici KGZ-a.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više