Mjesec hrvatske knjige 2022.

Objavljeno: 13. listopada 2022.

Svečano otvorenje Mjeseca hrvatske knjige održat će se u petak, 14. listopada 2022. godine u 12 sati u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru.

Pozdravne riječi održat će Višnja Cej, predsjednica Programskog i organizacijskog odbora manifestacije, Tihana Jurišić, ravnateljica Gradske knjižnice Biograd na Moru, Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda na Moru i Božidar Longin, župan Zadarske županije, dok će Mjesec hrvatske knjige službeno otvoriti ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

U kulturno-umjetničkom programu sudjeluju glazbena grupa A.K.A Crescendo, plesni studio K2 te Jasmina Mević, učenica osmog razreda Osnovne škole Biograd na Moru.
Otvorenje će se moći pratiti i na Facebooku Gradske knjižnice Biograd na Moru.

Mjesec hrvatske knjige ove godine posvećen je mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Stoga i tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Izabran je moto Misli na sebe – čitaj!

Više informacija i program na mrežnoj stranici Mjesec hrvatske knjige.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više