Mjesec hrvatske knjige 2020.

Objavljeno: 13. listopada 2020.

U povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je našemu planetu i zaštiti okoliša, uz moto Razlistaj se!.

Tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, knjižnice diljem Hrvatske raznovrsnim programima na zadanu temu promicat će čitanje, važnost knjige i knjižnica.

Svečanost otvorenja Mjeseca hrvatske knjige 2020. održat će se u četvrtak 15. listopada u 12 sati u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

Mjesec hrvatske knjige obilježit će čak 225 sudionika, ponajprije narodnih i školskih knjižnica diljem Hrvatske te drugih ustanova, koji su prijavili gotovo 1700 programa.

Bogati program može se pregledati na mrežnim stranicama manifestacije.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više