Knjižnice kao zajednička dobra

Objavljeno: 13. listopada 2020.

Goethe-Institut Kroatien u suradnji s udrugom Ministarstvo prostora iz Beograda organizira  simpozij pod nazivom „Knjižnice kao zajednička dobra“, koji će se održati 3. i 4. studenoga 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagrebu.

Simpozij želi potaknuti razgovor i raspravu o koncepciji zajedničkih dobara u kontekstu narodnih knjižnica, prije svega s prostornog aspekta, i stvoriti prostor za razmjenu ideja i primjera dobre prakse unaprjeđenja procesa rada, proizvodnje i života u zajednici.

Cilj simpozija je sudionicama i sudionicama predstaviti i približiti modele knjižnica kao zajedničkih dobara i aspekte koje takva konceptualizacija podrazumijeva (fizičke, obrazovne, organizacijske, upravljačke, digitalne) te pokrenuti raspravu o uspostavljanju tih modela u lokalnom kontekstu, o njihovom unaprjeđenju i podršci tim modelima.

Više informacija o programu i prijavama na poveznici.

© David Jacob I CC BY-NC-SA 4.0


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više