Knjižnice kao zajednička dobra u jugoistočnoj Europi

Objavljeno: 1. lipnja 2022.

Od 2019. godine knjižnice Goethe-Instituta u jugoistočnoj Europi bave se temom zajedničkih dobara i pokušavaju je promatrati iz perspektive ovih pitanja: Što su zajednička dobra? Što je i kako funkcionira proces upravljanja zajedničkim dobrima?

Festival „Knjižnice kao zajednička dobra u jugoistočnoj Europi“ istovremeno se osvrće na protekle dvije godine i gleda u budućnost knjižnica kao mogućih prostora za zajednička dobra i bavljenje njima. Program se sastoji od niza predavanja i radionica u kojima se sudionice i sudionici mogu približiti temi zajedničkih dobara iz različitih perspektiva.

Ovim skupom Goethe-Institut djelomično odgovara na pitanje kako on može podržati pojedince i organizacije koje se bave zajedničkim dobrima: tako da ih spaja i da im služi kao platforma za njihove ideje i aktivnosti, stvarajući fizičke, digitalne i mentalne prostore zajedničkih dobara za bavljenje njima. Knjižnice Goethe-Instituta u Grčkoj, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Turskoj učinile su tako što su provele i provode niz projekata, inicijativa, događanja i akcija na temu zajedničkih dobara i upravljanja zajedničkim dobrima.

Festival „Knjižnice kao zajednička dobra u jugoistočnoj Europi“ održat će se 30.06.2022. od 9:00 do 17:30.

Više informacija uz program i prijave na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više