Knjižničarsko-biciklistička tura: Karlovac-Vrbovsko

Objavljeno: 27. lipnja 2019.

Radna grupa ZKD biciklisti Zagrebačkog knjižničarskog društva organizira knjižničarsko-biciklističku turu od Karlovca do Vrbovskog u subotu, 29.06.2019. godine s ovim programom:

9.00 sati
Okupljanje sudionika ispred Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“
http://www.gkka.hr/

9.30 sati
Polazak. Vožnja kroz grad Karlovac i prema Novigradu na Dobri, povijesna utvrda podignuta u XIV st. zapadno od Karlovca., Beč i Veliki Jadrč pa sve do Vrbovskog. Vožnja asfaltiranom cestom te makadamom kroz predivne šumske krajolike.
(http://drustvo-frankopan.hr/stari-grad/)

13.00 sati
Dolazak pred Knjižnicu Vrbovsko (http://knjiznice.nsk.hr/vrbovsko/)

13.30 sati
Posjet izložbi Heraldička baština Grada Vrbovskog.
U Izložbenom prostoru Vrbovsko otvoren je stalni postav izložbe “Heraldička baština Grada Vrbovskog koja će se moći razgledati u najavi prema ranom vremenu Gradske knjižnice ili TZ Vrbovsko. Izložba je nastala u suradnji Grada Vrbovskog i tvrtke Heraldic Art u sklopu kulturnog programa povodom obilježavanja Dana Grada Vrbovskog (http://knjiznice.nsk.hr/vrbovsko/1073-2/ ; https://www.vrbovsko.hr/vijesti-grada-vrbovskog/274-izlozba-heraldicka-bastina-grada-vrbovskog-14-03-2019-godine)

14.30
Vožnja prema Kamačniku, zaštićenom krajoliku koji se nalazi području grada
Vrbovskoga. Ručak (35-40 kn). Odmor. Slobodno vrijeme. Oblizak kanjona (https://hr.wikipedia.org/wiki/Kanjon_Kama%C4%8Dnik ; https://www.tz-vrbovsko.hr/kamacnik.html)

19.58 sati
Povratak vlakom do Karlovca. Cijena karte je 50,50kn + 15 kn za bicikl.

21.27 sati
Dolazak u Karlovac.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više