Kansas City Public Library

Objavljeno: 10. prosinca 2022.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže predavanju “Predstavljanje rada knjižnice Kansas City Public Library ” koje će se održati online, u utorak 13.12. 2022. u 17 sati.

Predavanje se provodi u okviru programa Discover America projekta Knjižnica grada Zagreba Američki kutak. Gosti su knjižničari karlovačke knjižnice Miroslav Katić i Vedrana Kovač Vrana.

Predavanje će biti isključivo online, a možete ga pratiti putem platforme Zoom na izravnoj poveznici: https://tinyurl.com/347z5ckk

ili putem Facebook stranice Američkog kutka Zagreb na: https://tinyurl.com/4j7pn9sw

Na predavanju će biti predstavljeni programi, projekti, usluge i aktivnosti koje se provode u Gradskoj knjižnici u Kansasu. Zajedničke teme koje povezuju naše dvije knjižnice temelje se na organizaciji rada tijekom pandemije, knjižničnim programima i uslugama za manjinske skupine, migrante i druge ugrožene skupine. Ključni ciljevi studijskog posjeta srodnoj narodnoj knjižnici u SAD-u su poboljšanje stručnosti i znanja osoblja Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ za provedbu programa i razvijanje stalnog i održivog odnosa s Kansas City Kansas Public Library. Izgradnja odnosa između dviju knjižnica poboljšat će pružanje usluga korisnicima u Hrvatskoj i SAD-u, osigurat će stalni suradnički odnos, usredotočen na specifične i stvarne potrebe između SAD-a i Hrvatske.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više