Kampanja „I ja želim čitati !“

Objavljeno: 6. listopada 2016.

Poštovani članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva,

Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokreću kampanju pod nazivom „ I ja želim čitati !“

Cilj je ove kampanje informirati i educirati javnost te ju učiniti osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom  te poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Raznim akcijama planira se potaknuti provedba ove kampanje. Organiziranjem izložbi na temu osoba s teškoćama u čitanju, organiziranjem radionica i predavanjima za roditelje i nastavnike koje će održati profesori Edukacijsko-rehabilitacijkog fakulteta te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.

Pozvani su svi da se svojim djelovanjem priključe ovoj nacionalnoj kampanji. Više o samoj kampanji možete pročitati u privitku.

kampanja-upute

Srdačan pozdrav,

Blaženka Peradenić-Kotur

Predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više