Jubilarna Noć knjige

Objavljeno: 20. travnja 2021.

Noć knjiga naslovnica

S više od 1100 programa u 223 grada i mjesta širom Hrvatske na temu Ljekovita moć knjige u petak 23. travnja održat će se Noć knjige, jedno od najmasovnijih kulturnih događanja u Hrvatskoj. Ovogodišnje jubilarno izdanje Noći knjige već se tradicionalno održava u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Ovogodišnjoj Noći knjige prigodnim programima pridružilo se čak više od 300 škola, vrtića i drugih ustanova iz kulture i znanosti, 130 knjižnica i 120 knjižara, a zanimljive programe imaju i bolnice, turistički vodiči, udruge, mjesni odbori, dječji domovi, domovi za starije i dr. Programi će se odvijati online te uživo, i to često u parkovima, uz rijeke, more, na platoima knjižnica, trgovima i ulicama, čak i na brodovima i u vlakovima.

Više informacija i program na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više