JAVNI POZIV

Objavljeno: 15. ožujka 2024.

JAVNI POZIV
za predlaganje kandidata za predsjednicu/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva

Na svojoj 7. sjednici održanoj 4. ožujka 2024. godine Upravni odbor Zagrebačkog knjižničarskog društva potvrdio je sljedeći sastav Povjerenstva za predlaganje kandidata za predsjednice/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva: Aleksandra Cvitković, Jagoda Ille, Pamela Sever, Alka Stropnik te tajnica ZKD-a Kristina Krpan (po funkciji).

Povjerenstvo za predlaganje predsjednice/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva u skladu s Pravilnikom o postupku predlaganja predsjednice/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva objavljuje Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednicu/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Prema Pravilniku o postupku predlaganja predsjednice/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva svaki prijedlog mora sadržavati:

  • ime i prezime kandidata
  • životopis
  • vlastoručno potpisanu radnu biografiju s posebnim osvrtom na rad u ZKD-u
  • bibliografiju radova
  • program rada za sljedeće dvogodišnje razdoblje
  • potpisano obrazloženje najmanje 10 redovnih članova ZKD-a koji predlažu kandidata.

Poželjno je aktivno znanje jednog stranog jezika te suglasnost ravnatelja knjižnice odnosno ustanove u kojoj je kandidat zaposlen.

Obrazloženi prijedlozi kandidata za predsjednicu/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva dostavljaju se isključivo elektronički na e-adresu Zagrebačkog knjižničarskog društva info@zkd.hr, s naznakom „Za Povjerenstvo za predlaganje predsjednice/ka Zagrebačkog knjižničarskog društva“.

Rok dostave prijedloga je najkasnije 30 dana od objave Javnog poziva, odnosno do 15. travnja 2024. godine.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više