Izborna skupština ZKD-a

Objavljeno: 29. svibnja 2018.

Poštovani članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva, u skladu s člankom 21. Statuta ZKD-a sazivam

Izbornu skupštinu ZKD-a
u četvrtak, 14. lipnja 2018. u 12:00 sati,
u dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb

te predlažem sljedeći Dnevni red:

 1. Otvaranje Skupštine i pozdravna riječ predsjednice ZKD-a
 2. Izbor Radnog predsjedništva Skupštine
 3. Izbor radnih tijela Skupštine i utvrđivanje kvoruma
 4. Izvještaj o radu ZKD-a za 2017. godinu
 5. Financijsko izvješće ZKD-a za 2017. godinu
 6. Izvješće Nadzornog odbora ZKD-a
 7. Davanje razrješnice predsjednici, članovima Upravnog i Nadzornog odbora ZKD-a
 8. Predlaganje i izbor predsjednika ZKD-a (https://zkd.hr/predlozena-kandidatkinja-za-predsjednicu-zagrebackog-knjiznicarskog-drustva/)
 9. Predlaganje i izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora ZKD-a i Likvidatora ZKD-a
 10. Plan rada i financijski plan ZKD-a za 2019. godinu (https://zkd.hr/predlozena-kandidatkinja-za-predsjednicu-zagrebackog-knjiznicarskog-drustva/)
 11. Predlaganje i izbor delegata ZKD-a za 43. Skupštinu HKD-a u Opatiji, 10.-13. listopada 2018. godine (lista delegata biti će utvrđena na Skupštini, budući su u tijeku prijave za sudjelovanje na 43. Skupštini HKD-a)
 12. Prijedlog kandidata za slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a (prijedlog kandidata biti će utvrđen na Izbornoj skupštini ZKD-a)
 13. Prijedlog kandidata za Povelju počasnog člana ZKD-a
 14. Prijedlog kandidata za dodjelu Zlatne povelje ZKD-a
 15. Prijedlog kandidata i podrška kandidaturi za dodjelu Kukuljevićeve povelje
 16. Razno

Napomena: U slučaju da se ne odazove natpolovična većina članova Društva, sukladno članku 24. Statuta ZKD-a, sazivam sljedeću Izbornu skupštinu istoga dana u 13:00 sati s predloženim Dnevnim redom. U pauzi između dviju sjednica biti će održano predavanje predstavnika Ministarstva kulture Republike Hrvatske o financiranju programa u kulturi i knjižničarstvu.

Obavijest: U tijeku je prikupljanje prijedloga kandidata za slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a. Svi zainteresirani članovi ZKD-a pozivaju se da pošalju svoje kandidature koja uz naziv komisije ili radne grupe za koju se prijavljuju mora imati i kratku radnu biografiju (do kartice teksta).

Popis slobodnih mjesta u komisijama i radnim grupama HKD-a možete vidjeti putem ove poveznice: Slobodna mjesta u komisijama i radnim grupama 2018

Srdačan pozdrav,
Blaženka Peradenić-Kotur
predsjednica ZKD-a


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više