Igraj svoju igru – čitaj!

Objavljeno: 25. ožujka 2024.

 

3. okrugli stol o potencijalima razvitka manjih mjesta i gradova promicanjem knjige i čitanja: Igraj svoju igru – čitaj!

 

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica Ante Jagar Novska, 10. svibnja 2024.

Organizator:
Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za čitanje
Gradska knjižnica i čitaonica Ante Jagar Novska

Suorganizator: Sekcija za narodne knjižnice

Komisija za čitanje Hrvatskoga knjižničarskog društva poziva kolegice i kolege na 3. okrugli stol o potencijalima razvitka manjih mjesta i gradova promicanjem knjige i čitanja. Saznat ćemo što je sve potrebno da bi se u malim mjestima pokrenuo infrastrukturni europski projekt i izgradio multifunkcionalan kulturno-turistički centar.
U fokusu će biti dobrobiti čitanja za emocionalno, mentalno, ali i fizičko zdravlje, pogotovo djece i mladih. Budući da djeca, mladi i odrasli nažalost premalo čitaju, ali se i premalo kreću, knjižničare će se upoznati s teorijskim pretpostavkama, ali i sa praktičnim primjerima povezivanja kretanja, učenja, opuštanja i čitanja uz pomoć različitih metoda, te s programima koji objedinjuju čitanje, kretanje i kulturnu baštinu i mogućnostima koje pružaju audioknjige (moguće ih je slušati primjerice prilikom šetnje u prirodi te na taj način spojiti dobrobiti čitanja i kretanja).
Program obuhvaća pozvana predavanja, radionicu i izlaganja primjera dobre prakse.

Više informacija i prijave: https://www.hkdrustvo.hr/hr/skupovi/skup/573/

Partneri:
Grad Novska
Turistička zajednica Grada Novske
Novska.IN – Informativni portal grada Novske i okolice

Okrugli stol održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više