Govor koji se sluša i pamti: edukacija iz javnog nastupa

Objavljeno: 19. ožujka 2024.

42. ZKD forum

Govor koji se sluša i pamti: edukacija iz javnog nastupa

Srijeda, 27. ožujka 2024. od 10 do 12 sati
Konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2. kat
Organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Početkom ovog mjeseca održala se dodjela Oscara sa serijom vrhunskih glumaca na pozornici ceremonijalne dodjele nagrada za filmska ostvarenja u protekloj godini. Osim zamamnih večernjih toaleta i dizajnerskih odijela, nastup prezentera opušten je, duhovit, spontan, a držanje im je sigurno, izgovor jasan i razgovijetan, glas snažan. Postoje li tehnike za zanimljiv i uspješan nastup? Kako pripremiti govor? A smanjiti tremu? Uvježbati glas? Kojim to vještinama vladaju dobri govornici? Ovisi li priprema o vrsti nastupa? Kakvi sve nastupi postoje i – kako prezentirati određeni sadržaj na najučinkovitiji način? Kako utjecati na publiku da nas pomno sluša?
Ovih i sličnih pitanja dotaknut će se fonetičarka, retoričarka te trenerica javnog i medijskog nastupa Anita Tripalo na edukaciji u okviru ZKD foruma.

Prijavite se već danas, jer broj mjesta je ograničen!

Link za prijavu sudjelovanja:
https://forms.gle/aJGLobCZWoisiMzy8

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više