Obilježena 410. obljetnica NSK

Objavljeno: 23. veljače 2017.

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu obilježava se 22. veljače, na dan kada je svjetlo dana ugledala prva hrvatska tiskana knjiga „Misal po zakonu rimskoga dvora“.

Za ovogodišnju okruglu godišnjicu upriličena je svečanost kojoj su prisustvovali brojni ugledni predstavnici akademskoga, kulturnoga i političkoga života Hrvatske.

„Od Marulićeva trga do Trnja, od pisaćeg stroja do računala i interneta, od prvotiska do e-knjige – NSK nastoji biti tamo gdje su njezini korisnici“, istaknula je dr. sc. Tatijana Petrić, ravnateljica NSK.

Na svečanome obilježavanju Dana NSK proglašena je i ovogodišnja dobitnica Nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nagrada je dodijeljena umirovljenoj, dugogodišnjoj djelatnici Knjižnica grada Zagreba, knjižničarskoj savjetnici Tatjani Nebesny.

Dio svečane proslave Dana Knjižnice bila je i izložba Knjige i njihovo ruho – uvezi iz naše prošlosti, na kojoj su predstavljeni odabrani primjerci knjižnih uveza 16. – 19. stoljeća iz fonda NSK, a glazbeni sastav Maya and The Brassberries svojim je nastupom uveličao svečano obilježavanje Dana NSK.

Više o proslavi Dana NSK možete pronaći na mrežnoj stranici knjižnice
http://www.nsk.hr/svecano-obiljezen-dan-nacionalne-sveucilisne-knjiznice-zagrebu-2017/?t=Sve%EF%BF%BDano+obilje%EF%BF%BDen+Dan+Nacionalne+i+sveu%EF%BF%BDili%EF%BF%BDne+knji%EF%BF%BDnice+u+Zagrebu+2017.
dok intervju sa dobitnicom nagrade možete pročitati na poveznici
http://nsk.hr/blog/intervju-s-tatjanom-nebesny-dobitnicom-nagrade-nsk-2016-godinu/


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više