FAKE HUNTER – KRITIČKIM KORIŠTENJEM MEDIJA PROTIV LAŽNIH VIJEST

Objavljeno: 7. rujna 2023.

Goethe-Institut Kroatien u suradnji s Goethe-Institutima u Beogradu i Sarajevu poziva na radionicu Fake Hunter – kritičkim korištenjem medija protiv lažnih vijesti, koja će se održati 19. i 20. listopada 2023. u Goethe-Institutu u Sarajevu.

Mediji su postali sastavni dio našeg svakodnevnog života, konzumiramo ih i proizvodimo ih. Oni utječu na to kako doživljavamo svijet oko nas. Lažne vijesti (FakeNews) sve su češća pojava na društvenim mrežama i internetu, a one utječu na djecu i mlade, koji još nisu potpuno svjesni problema efekta lažnih vijesti. Osim toga možda ne znaju kako mogu provjeriti vijesti i kako ih razotkriti kao lažne. Takve lažne vijesti teško se mogu razlikovati od originala golim okom.

Knjižnice sebe vide kao obrazovne partnere za škole i koriste svoje vještine u podučavanju informacijskih i istraživačkih vještina kako bi sustavno podučile djecu i mlade kako kritički i prikladno koristiti digitalne i analogne medije.

Više informacija i prijave na mrežnoj stranici Goethe instituta.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više