e-bilten ZKD-a Bez uveza

Objavljeno: 4. studenoga 2021.

Poziv autorima

Dragi ZKD-ovci, pripremamo novi e-bilten ZKD-a – Bez uveza. On je mlađi brat našeg časopisa Novi uvez.
U e-biltenu će se objavljivati kraći prikazi, izvještaji, najave i sve ostalo što je važno za naše Društvo, knjižničarsku struku i zajednicu.
Pošaljite nam tekstove o aktivnostima, događanjima, programima, projektima i uslugama svojih knjižnica – tako će sve što činite postati vidljivije i inspirativno će djelovati na druge kolege knjižničare te nas sve potaknuti na osmišljavanje novih programa, buduća umrežavanja i suradnje.

Prilozi pri slanju trebaju biti oblikovani prema uputama u nastavku.

 

Željno čekamo vaše tekstove!

 

O elektroničkom biltenu Bez uveza

Bez uveza elektronički je bilten Zagrebačkoga knjižničarskog društva koji izlazi pet puta godišnje (veljača, travanj, lipanj, listopad, prosinac) radi ažurnog informiranja čitatelja o događanjima i aktivnostima u knjižnicama na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U biltenu se objavljuju najave, vijesti i kratki prikazi članova Zagrebačkoga knjižničarskog društva i ostalih zainteresiranih autora na poziv uredništva.

Bilten je u otvorenome pristupu i u cijelosti dostupan na mrežnim stranicama Društva. Tekstovi se mogu čitati, preuzimati, dijeliti i koristiti uz poštivanje autorskih prava. Nije dopušteno koristiti se njima u komercijalne svrhe, sukladno CC BY-NC-ND licenci.

 

Upute autorima elektroničkog biltena Bez uveza

Maksimalna duljina teksta je 900 riječi (5400 znakova s razmacima), font Times New Roman (veličine 12), prored 1,5 i obostrano poravnanje.
Na početku teksta obavezno navesti: ime i prezime autora, službenu adresu elektroničke pošte i ustanovu zaposlenja.
Tekstovi se šalju u .doc ili .docx formatu. U zasebnom privitku moguće je poslati najviše dvije fotografije (u JPG formatu, veličine od 35 do 50 KB).
Prilozi i fotografije šalju se na e-adresu: ZKD.bez.uveza@gmail.com
U nazivu datoteke treba stajati naslov članka, ime i prezime autora.
Tekstovi moraju imati naslov na hrvatskom (i engleskom) jeziku.
Bilten objavljuje tekstove koji nisu prethodno objavljeni niti poslani na objavu drugomu glasilu.

 

Rok za predaju tekstova je tri tjedna prije izlaska sljedećeg broja, što će pravodobno biti najavljeno na mrežnoj stranici ZKD-a.

Uredništvo zadržava pravo na manje izmjene teksta, lekturu i grafičko oblikovanje teksta, kao i na neprihvaćanje radova koji nisu odgovarajućeg opsega i stila.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više